מדינת ישראל באמצעות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נערכת למפקד האוכלוסין השביעי של ישראל הצפוי להתקיים בשנה הקרובה.

נתוני מפקד האוכלוסין מספקים תמונה רחבה על כלל החברה הישראלית בהיבטים: דמוגרפיים, חברתיים וכלכליים ומשמשים בסיס למקבלי ההחלטות ברמה הארצית והמקומית.

בואו להכיר מקרוב את פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל.



מפקד האוכלוסין השביעי והחדשני של ישראל

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נערכת למפקד האוכלוסין השביעי של ישראל, המתקיים אחת לעשור והמתוכנן להתחיל באפריל 2022 ולהימשך עד אוגוסט 2022.

מפקד האוכלוסין הוא פרויקט איסוף הנתונים הגדול ביותר בישראל. מטרת המפקד היא לקבל תמונה מלאה ומהימנה של אוכלוסיית המדינה ומאפייניה, ובכלל זה נתונים דמוגרפיים, חברתיים וכלכליים בכל יישוב בארץ. הנתונים שאנחנו אוספים במסגרת המפקד עוזרים לתכנון ולשיפור העתיד של כולנו ומשמשים בסיס לקבלת החלטות המשפיעות על כל תושבי המדינה ברמה המקומית והארצית. ייחודו של מפקד האוכלוסין הוא באפשרות לחקור קבוצות אוכלוסייה קטנות ומיוחדות ולקבל מידע על יחידות גאוגרפיות קטנות.

מפקד האוכלוסין 2022 יהיה המפקד השביעי של ישראל והראשון בו אפשר יהיה לענות על השאלון באופן מקוון באמצעות אתר אינטרנט מאובטח, בזמן חופשי, בדרך נוחה ועצמאית ובכך לחסוך פניות טלפוניות וביקורים של סוקרים ופוקדים מטעם הלמ"ס.

כחלק מההיערכות למפקד, מבצעת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את החזרה הכללית, ניסוי מקדים שנועד לוודא את מוכנות כל המערכות התומכות ותהליכי העבודה לביצוע המפקד.

במהלך החודשים יוני ועד אוקטובר 2020 ביצעה הלמ"ס את שלבי פקידת האינטרנט והטלפון של החזרה הכללית למפקד האוכלוסין והדיור, אך בשל מגיפת הקורונה ועל מנת לשמור על בריאות הציבור עצרה את שלב פקידת השטח של החזרה הכללית.

במהלך החודשים אוקטובר ועד דצמבר 2021 תמשיך הלמ"ס לבצע את שלב השטח של החזרה הכללית למפקד.

בשלב השטח של החזרה הכללית ישתתפו כ- 7,000 נדגמים מעשרים ושישה יישובים בישראל שיתבקשו להשיב על השאלון המפקדי.

השבה על השאלון המפקדי תתאפשר באופן מקוון ממחשב בלבד (לא ממכשיר סלולארי) באמצעות כניסה לאתר אינטרנט מאובטח או באמצעות ראיון פנים אל פנים לפוקדי שטח מטעם הלמ"ס .

בחזרה הכללית ובמפקד האוכלוסין והדיור ייעשה שימוש ב"שאלון חכם", המשולב עם מידע קיים ויוצר תזרים שאלות המותאם אישית, בזמן אמת, בעבור כל נדגם. השאלון כולל רכיבים טכנולוגיים חדישים המאפשרים לשפר את הממשק ואת חוויית המשתמש. כל אלו מפחיתים באופן ניכר את נטל ההשבה והופכים את השאלון לפשוט וידידותי.

על פי פקודת הסטטיסטיקה [נוסח חדש], התשל"ב-1972, קיימת חובת השבה על השאלון המפקדי.

נתונים משפרים איכות חיים

הנתונים שנאסוף יעזרו לתכנן ולקבל החלטות לטובתך ולטובת כל תושבי המדינה. זו הזכות שלך להשפיע על עתידך ועל עתידה של ישראל בשנים הקרובות. לצד זכות זו, חשוב לזכור שהשבה על השאלון לחזרה הכללית היא חובה על פי חוק פקודת הסטטיסטיקה [נוסח חדש] תשל"ב- 1972.

אנחנו מתחייבים שכל הנתונים שנאסוף ישמשו לצרכים סטטיסטיים ומחקריים בלבד, תוך שמירה קפדנית על סודיות הנתונים שלך.

מפקד האוכלוסין והרשויות המקומיות

כמה בתי ספר חדשים ייפתחו? כמה מרכזי יום יצטרכו האזרחים הוותיקים? מה יהיה מספר משלמי הארנונה? מה היקף התחבורה הציבורית שיידרש בכל שכונה? אילו שירותי רווחה יידרשו ביישוב?

נתונים רשמיים ואיכותיים הם הבסיס לתכנון ולשיפור העתיד עבור התושבים בתחומי: דמוגרפיה, חינוך, תעסוקה, דיור, בריאות, תחבורה, רווחה ועוד.

בהתאם למתודולוגיית המפקד רק 7% מהתושבים בכל יישוב יעלו במדגם ויתבקשו להשיב על השאלון המפקדי.

הנדגמים יקבלו הודעות אישיות על השתתפותם.

התשובות שלהם הם הבסיס לתכנון היישובים בשנים הקרובות.

מדוע לא פוקדים את כל התושבים, אלא רק באופן מדגמי?

בזכות מאגרי המידע המנהליים המספקים נתוני מידע רחבים, ניתן לבצע עיבודים סטטיסטיים מבלי לדגום את כלל תושבי המדינה. השימוש בקבצים מנהליים חוסך כסף ומשאבים יקרים למדינה ומקל על האזרחים. המידע מהשאלונים משלים ומעדכן את המידע המנהלי.

מה יוצא לי מזה כראש רשות?

כל הנתונים הנאספים ממפקד האוכלוסין יסייעו לך לתכנן ולשפר את עתיד תושבייך בתחומי החיים השונים. בעזרת האומדנים שנפיק מהמפקד תתקבל תמונת מצב מדויקת על כל רשות עד לרמת שכונה או אזור סטטיסטי קטן. הנתונים ישמשו אותך לקבל החלטות נכונות הנוגעות לתכנון עתיד הרשות המקומית אשר תחת אחריותך ולרווחת תושבייך.

מהי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס)?

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), היא הגוף הלאומי הרשמי העוסק באיסוף, עיבוד ופרסום מידע סטטיסטי על כל מדינת ישראל. הלמ"ס היא יחידת סמך במשרד ראש ממשלה, אך מתפקדת כגוף א-פוליטי ובלתי תלוי.

מהו מפקד האוכלוסין?

מפקד אוכלוסין הוא פעולה סטטיסטית לאומית המתקיימת במדינת ישראל אחת לעשור. הפרויקט מתבצע באמצעות איסוף מידע ועיבודו הסטטיסטי לכדי תמונת מצב מלאה ומהימנה המשקפת את כלל החברה. מטרתה לתת אומדן לגודל האוכלוסייה בישראל כולה, בכל אחד מהישובים ובישובים גדולים אפילו ברמת השכונה. בנוסף, ייחודה הוא קבלת נתונים חברתיים כלכליים עד לרמת אזור סטטיסטי.

כל כמה זמן נערך מפקד? מתי היה המפקד האחרון

מפקד אוכלוסין נערך אחת לעשור.

המפקד האחרון בישראל בוצע בשנת 2008.

מהן מטרות המפקד?

למפקד האוכלוסין בישראל הנערך על ידי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) חמש מטרות עיקריות, בדומה למפקדים המתבצעים בארצות אחרות:

  • ספירת האוכלוסייה ומשקי הבית במדינה כבסיס לאומדני אוכלוסייה שוטפים.
  • קבלת מידע דמוגרפי וחברתי כלכלי על האוכלוסייה, בקבוצות קטנות וייחודיות באוכלוסייה וביחידות גיאוגרפיות מפורטות.
  • בסיס לצרכי סקרים שוטפים של הלמ"ס.
  • מתן מידע סטטיסטי על מספר התושבים ביישובים עד לרמת הא"ס לצורכי תקצוב.
  • מתן מידע לגורמים רבים שלהם מגוון צרכים – תכנון, מחקר, עסקים, חינוך וכד'.

זאת בכדי לאפשר תכנון מדיניות אפקטיבית בתחומי החברה והכלכלה, מחקר, מטרות מנהליות, עסקיות ועוד.

כיצד מתבצע איסוף הנתונים למפקד?

באמצעות השאלון המפקדי, עליו אפשר להשיב באינטרנט, ולחסוך פניות בטלפון, או בראיון פנים אל פנים. בנוסף, אוספת הלמ"ס מידע ממאגרי מידע מנהליים.

מה שואלים אותי בשאלון המפקדי?

שאלון המפקד עוסק בתחומים דמוגרפים, חברתיים וכלכליים והשאלות המופנות בו מתייחסות אל הנושאים הבאים: כתובת, השכלה, עבודה, הכנסות שלא מעבודה, תנאי דיור ותפקוד יומיומי.

האם חובה לענות על השאלון המפקדי?

כל מי שנדגם וקיבל על כך הודעה אישית מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מחויב להשיב לשאלון על פי חוק ופקודת הסטטיסטיקה - [נוסח חדש], תשל"ב- 1972.

השאלון הוא אישי ומתייחס לכל המתגוררים במשק הבית. אם הנדגם הוא קטין מתחת לגיל 18, ישיב על השאלון בשמו אחד מהוריו או אפוטרופוס חוקי מעל גיל 18 המתגורר איתו.

לצד החובה, ההשתתפות בחזרה הכללית היא הזכות שלך להשפיע על עתידך ועל עתידה של ישראל בשנים הקרובות.

האם הנתונים שלי מוגנים?

כל הנתונים שנאסוף ישמשו לצרכים סטטיסטיים ומחקריים בלבד, תוך שמירה קפדנית על פרטיותך וסודיות המידע שלך. אתר האינטרנט של מפקד האוכלוסין מוגן באמצעי אבטחה מתקדמים העומדים בתקנים מחמירים.